Копнеж за кипеж

Движи се, не за да стигнеш, а за да тръгнеш. Насили краката си да се раздвижат напред, настрани, назад, няма значение посоката, само се раздвижи. Ако имаш нужда да се върнеш по пътя, който си извървял, за да погледнеш носталгично следите, да запечаташ старите спомени под нов ъгъл и да провериш дали маркировката е все още там, направи го. Ще изгубиш време, но ще спечелиш увереност. Опознай пътеката отстрани. Тръгни по нея. За вчерашното ти „аз“ това може да е отклонение, но за днешните ти сетива може да бъде нова посока.

Движи се. Изследвай. Стъпвай смело по утъпкани пътеки, опипвай почвата и на непознатите маршрути. Ако се изгубиш, поседни за малко. Огледай се. Остави слънцето да те води. Не тъгувай за загубата. Може да си спечелил ново начало. Тръгни дръзко и безразсъдно напред. Не стой на едно място. Движи се. Вземи под ръка новия си лик. Запознай го със себе си там, под яркото слънце, което осветява пътя ви. Не се срамувай, че не искаш вече това, за което си копнял в началото на твоето пътешествие. Хората, които си срещнал по пътя може да са променили твоите очаквания, може да са те пречупили или просто да са ти помогнали да стигнеш по-бързо до себе си. Не им се сърди. Благодари им в сърцето, в ума и в нозете си. И продължавай да се движиш.

Ако почувстваш нужда да притихнеш, спри. Чуй ударите на сърцето си. Изслушай мислите си. Прегърни ги. Утеши ги. Дай им надежда. Заметни ги с твоята вяра и им дай сили да продължите по своя път. Движете се заедно, не за да стигнете, а за да се намерите.